Кулинарни рецепти » Кървавица по селски

 Кървавица по селски

Продукти:

• 1 кг бял дроб
• 1 кг черен дроб
• 1 кг тънки чревца
• 500 г ориз
• 250 краве масло/олио/
• 1 с.л. червен пипер
• чубрица
• черен пипер
• сол
• черва за пълнене

Начин на приготвяне:

Сваряваме белия дроб, черния дроб и червата, като запазвате бульона. Нарязваме сварената карантия на ситно. Подправяме с чубрица, черен пипер и сол на вкус.

Загряваме маслото, поръсваме червения пипер и леко го запържваме. Добавяме дреболиите и готвим на умерен огън. Щом поомекнат, сипваме ориза, разбърквате и наливаме малко бульон. Държим на огъня, докато оризът омекне.

С така приготвената смес пълним червата, като ги връзваме на отделни дължини. Слагаме напълнените черва в съд за варене и наливаме остатъка от бульона или вода, колкото да ги покрие. Варим кървавицата 4-5 часа на слаб огън.

Сварената кървавица се оставя в бульона и се съхранява в хладилник. Преди консумация леко се загрява.

Автор: Румяна Дичева

Представяме Ви:

Мангафиш

Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...

Бахур

Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...

Желиран пъпеш

Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...

Мезе за ракия

Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...

Начало