Кулинарни рецепти » Телешки бъбреци соте

 Телешки бъбреци соте

Продукти: (за 4 порции)

• 2 телешки бъбрека
• 2-3 супени лъжици олио
• 2 глави лук
• 2 супени лъжици брашно
• 1 чаена чаша бяло вино
• половин чаена чаша гъби
• сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

Нарязваме бъбреците на малки парчета, осоляваме и пържим до зачервяване в мазнината. Прибавяме много ситно нарязания лук. Когато лукът се позачерви, прибавяме брашното, като и него го позапържваме.

Разреждаме с 1 1/2 чаени чаши бульон или гореща вода и прибавяме виното и гъбите, които предварително сме задушили в малко мазнина. Оставяме ястието да ври, докато се получи гъст тъмен сос.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Питка Слънце

Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...

Торта Принцеса

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....

Пилешка дроб сарма

Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...

Байганети със сирене

Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...

Начало