Продукти:
• 200 г шунка
• 100 г пушени гърди
• 500 г моркови
• 3-4 глави лук
• 4-5 с.л. олио
• 1 кубче зеленчуков бульон
• сол, черен пипер, джоджен
Начин на приготвяне:
Изчистваме морковите и лука и ги нарязваме на кръгчета. Задушаваме ги в олиото, докато омекнат и заливаме с гореща вода, в която е разтворено кубче зеленчуков бульон.
Прибавяме шунката и пушените гърди, нарязани на ситно. Доваряваме ястието на тих огън. Сервираме го с варен ориз или картофено пюре.
Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...