Продукти: (за 6 порции)
• 2 с.л. зехтин
• 1 глава лук
• 1 кг зеле
• 100 г шунка
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
В тенджера загряваме 1 с.л. зехтин до умерено висока температура. Прибавяме ситно нарязания лук и пържим, като бъркаме непрекъснато, докато омекне и започне да се оцветява - около 5 минути.
Прибавяме останалия зехтин и ситно нарязаното зеле и пържим, докато зелето поомекне - около 10 минути. Бъркаме от време на време и добавяме по малко вода, в случай че зелето започне да залепва за тенджерата.
Накрая прибавяме нарязаната на тънки ивички шунка. Подправяме със сол и черен пипер и разбъркваме добре.
Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...
Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...
Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...