Кулинарни рецепти » Мозък с магданозен сос

 Мозък с магданозен сос

Продукти: (за 4 порции)

• 1 телешки мозък
• 1 дафинов лист
• 1-2 скилидки чесън
• 2 с.л. оцет
• сол, магданоз, черен пипер

За соса:

• 150 г краве масло
• 3-4 яйца
• магданоз, лимонов сок, сол

Начин на приготвяне:

Почистваме мозъка от ципата и кръвоносните съдове, сваряваме го заедно с изброените подправки и го отцеждаме. След като изстине го нарязваме на филийки.

Наситняваме яйцата и ги пържимв маслото заедно със ситно нарязания магданоз. Подправяме със сол и лимонов сок и заливаме нарязания мозък.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Спаначник

Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...

Ободряваща чорба

Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...

Бургаски крем

Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...

Свински хапки със сини сливи

Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...

Начало