Продукти: (за 6 порции)
• 1 кг телешки сърца
• 500 г спанак
• 500 г лук
• 1 ч.ч. сметана
• половин пакетче краве масло
• 2-3 с.л. зехтин
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме сърцата на филийки и ги натриваме с черен пипер и сол. Запържваме ги леко в зехтина.
Бланшираме спанака и го нарязваме на ситно. Смесваме го със сметаната. Нарязваме лука на по-големи парчета, които запържваме в маслото.
Поднасяме телешките сърца, гарнирани със спанака и пържения лук.
Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...
Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...
Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...