Продукти: (за 5 порции)
• 750 г сърца
• 1 глава лук
• 50 г шунка
• 2-3 с.л. галета
• 1 яйце
• 30 г краве масло
• 1 пакет замразена зеленчукова смес
• 1 ч.ч. бира
• 1 ч.ч. вода
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Накисваме сърцата за 1 час в подсолена вода и след това ги изплакваме. Нарязваме лука на ситно и го смесваме с галетата и ситно нарязаната шунка. Прибавяме яйцето и подправяме с черен пипер и сол на вкус.
Правим широк процеп в сърцата и ги пълним с така приготвената смес. Запържваме ги в сгорещената мазнина и ги изваждаме. В същата мазнина позапържваме и зеленчуците.
Прехвърляме ги в тенджера, прибавяме сърцата и наливаме бирата и водата. Захлупваме и задушаваме около 2 часа на слаб огън, като от време на време обръщаме сърцата.
Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...
Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...