Продукти: (за 4 порции)
• 500 г шкембе
• 1 глава лук
• 2-3 с.л. брашно
• 3 яйца
• 1 бучка маргарин
• 1 ч.л. доматено пюре
• 2-3 с.л. галета
• 100 г настърган кашкавал
• сол, черен пипер
• мазнина за пържене
Начин на приготвяне:
Накълцваме почистеното и сварено шкембе на ситно и го оставяме да отлежи. Приготвяме от маслото, брашното, малко вода и 1 жълтък гъст сос, към който прибавяме шкембето,ситно нарязания и запържен лук, черен пипер и сол на вкус.
От сместа оформяме големи кюфтета, потапяме ги последователно в брашно, разбити яйца и галета. Изпържваме ги до златисто в гореща мазнина. Веднага след изваждането ги разпределяме в чинии и ги наръсваме с кашкавал.
В мазнината прибавяме останалото брашно, размито в малко вода, доматено пюре, по 1 щипка сол и захар и по 1-2 капки оцет и коняк. Сипваме соса в основата на кюфтетата.
Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...
Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...
Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...
Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...