Продукти: (за 4 порции)
• 1 връзка корени за супа
• 2 картофа
• 1 твърдо сварено яйце
• 1 ч.л. коняк
• лимонов сок
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Пускаме нарязаните на дребно корени за супа в съд с 4 ч.ч. кипяща подсолена вода и варим 15 мин.
Прибавяме нарязаните на кубчета картофи и варим още 20 мин. Прецеждаме бульона, ароматизираме го с коняка, поръсваме със ситно нарязан магданоз и го оставяме под похлупак.
Разпределяме изцедения зеленчук на купчинки в чинии за сервиране, поръсваме със ситно нарязаното твърдо сварено яйце и заливаме с топлия бульон. Поръсваме всяка порция с няколко капки оцет или лимонов
Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...
Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...
Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...