Продукти:
• 700 г агнешко месо
• 2 моркова
• 2 скилидки чесън
• 3 глави лук
• 2 чушки
• 7-8 домата
• 3 с.л. олио
• червен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на порции и го пържим няколко минути в сгорещеното олио.
Добавяме нарязаните моркови, лук и чесън, наливаме малко вода, посоляваме и поръсваме с червения пипер. Захлупваме ястието и го оставяме на умерен огън.
Щом продуктите поомекнат, прибавяме нарязаните чушки и задушаваме 10 минути. Накрая сипваме настърганите домати и варим още 5 минути, като бъркаме непрекъснато.
Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...
Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...
Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...
Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...