Продукти:
• 700 г агнешко месо
• 2 моркова
• 2 скилидки чесън
• 3 глави лук
• 2 чушки
• 7-8 домата
• 3 с.л. олио
• червен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на порции и го пържим няколко минути в сгорещеното олио.
Добавяме нарязаните моркови, лук и чесън, наливаме малко вода, посоляваме и поръсваме с червения пипер. Захлупваме ястието и го оставяме на умерен огън.
Щом продуктите поомекнат, прибавяме нарязаните чушки и задушаваме 10 минути. Накрая сипваме настърганите домати и варим още 5 минути, като бъркаме непрекъснато.
Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...
Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...
Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...