Кулинарни рецепти » Старопражки пържоли

 Старопражки пържоли

Продукти: (за 4 порции)

• 4 пържоли
• 1 голяма глава лук
• 40 г брашно
• 60 г мас
• 3 с.л. червено вино
• 4-5 кисели краставички
• индийско орехче
• смлян черен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Начукваме леко пържолите, посоляваме, поръсваме с черен пипер и ги оставяме малко да отлежат.

Изпържваме ситно нарязания лук в маста, прибавяме пържолите, изпържваме ги от двете страни, наливаме вода и задушаваме до омекване. При задушаването ги поливаме със соса, а ако е нужно, добавяме още топла вода.

Изваждаме омекналите пържоли. Изпаряваме соса, докато остане на мазнина, прибавяме брашното и го запържваме. Наливаме вода, разбъркваме, прибавяме смляно индийско орехче и сваряваме.

Връщаме отново пържолите, прибавяме нарязаните на кубчета краставички и наливаме виното. Леко задушаваме.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Солена торта с праз

Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...

Солени пурички

Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...

Пиле по персийски

Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...

Стерилизирана парена туршия

Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...

Начало