Продукти: (за 5 порции)
• 750 г говеждо контрафиле
• 3 с.л. свинска мас
• 100 г сланина
• 1 морков
• 1 корен от магданоз
• 1 парче целина
• 1 глава лук
• 1 глава чесън
• 1 дафинов лист
• черен пипер, бахар, сол
Начин на приготвяне:
Почистваме и нарязваме контрафилето на порции. Начукваме ги и ги шпиковаме със сланина и чесън. Задушаваме ги в мазнината, след което прибавяме ситно нарязаните лук, морков и корен от магданоз, дафиновия лист, черен пипер, бахар и сол.
Когато зеленчуците се позадушат, заливаме ястието с хладка вода и оставяме да ври до пълното омекване на месото. Изваждаме месото и пасираме соса. Поднасяме месото с пасирания сос.
Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...
Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...
Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...