Кулинарни рецепти » Телешко с карфиол

 Телешко с карфиол

Продукти: (за 4 порции)

• 600-700 г телешко месо от бута
• 1 голяма глава карфиол
• 4 с.л. олио
• 4 големи глави лук
• 2 скилидки счукан чесън
• 1 ч.л. соев сос
• 1 ч.л. вегета
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на тънки филийки напречно на мускулните влакна.

Загряваме олиото в голям тиган и в него задушаваме ситно нарязания лук и чесъна. Прибавяме месото и разбъркваме, за да не се слепят филийките. Подправяме със сол, вегета, черен пипер и соев сос. Изваждаме изпърженото месо и го оставяме на топло.

В останалия сос пускаме измития и накъсан на розички карфиол и задушаваме 10 мин. После връщаме месото, разбъркваме и задушаваме още няколко минути. При сервиране украсяваме с магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Лангиди

Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...

Пинджур

Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...

Картофени топчици с кашкавал

Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...

Зимен миш-маш

Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...

Начало