Кулинарни рецепти » Телешко месо в доматен сос

 Телешко месо в доматен сос

Начин на приготвяне:

Взема се месо от бута, плешката или филето. Почиства се от костите и жилите. Нарязва се на парченца по 50 г и се задушава в сгорещена мазнина.

Отделно в мазнина се задушават ситно нарязани кромид лук и чесън. Заливат се с бульон и сос от червени домати и се подправят с дафинов лист, оцет и захар. Прибавя се задушеното месо.

Сместа се вари 15 минути, след което се насипва гореща в затоплени буркани. Те се затварят и се стерилизират 100 минути. Консервата може да се приготви и от говеждо месо.

Автор: Красимир Петров

Представяме Ви:

Хайвер от тиквички

Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...

Бабиният козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...

Ванилини

Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...

Миди с масло и чесън

Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...

Начало