Кулинарни рецепти » Супа с топено сирене

 Супа с топено сирене

Продукти: (за 4 порции)

• 200 г печурки
• 1 к.ч. кускус
• 1/2 малка тиквичка
• 1 глава лук
• 1 морков
• 1 червена или жълта чушка
• 1-2 репички
• 3-5 с.л. магданоз
• 1 стрък пресен чесън
• 1 ч.л. сол
• 4 триъгълничета топено сирене
• 2 сварени жълтъка
• 20 г краве масло
• подправки, копър

Начин на приготвяне:

Нарязваме чушката, моркова и репичката на ситно и ги задушаваме с маслото в малко вода. Щом поомекнат, слагаме сварения кускус и пасираме до гладка смес.

Наливаме 3-4 ч.ч. гореща вода и ароматизираме супата. Прибавяме нарязаните на пръчици тиквички и накиснатите в лимонов сок гъби. Доваряваме, като след 5 минути прибавяме запечения на скара кромид лук, пасиран заедно с чесъна и сварените жълтъци.

Разсипваме готовата супата в дълбоки чинии и поръсваме лентички топено сирене.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Самун от месо

Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...

Пиле по персийски

Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...

Домашен квас

Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...

Брюкселска супа с гъби

Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...

Начало