Продукти: (за 4 порции)
• 250 г кестени
• 1,250 мл месен бульон
• 1 дафинов лист
• 2 карамфилчета
• 1 парче крехка шунка
Начин на приготвяне:
Правим разрез във вид на кръстче на кестените и ги печем 10-15 минути в слаба фурна. Обелваме кестените, заливаме ги с бульона, прибавяме шунката, подправките и варим 40 минути.
Пресоваме супата и я поднасяме с изпържени хапки хляб.
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...
Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...
Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...
Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...