Продукти: (за 4 порции)
• 250 г кестени
• 1,250 мл месен бульон
• 1 дафинов лист
• 2 карамфилчета
• 1 парче крехка шунка
Начин на приготвяне:
Правим разрез във вид на кръстче на кестените и ги печем 10-15 минути в слаба фурна. Обелваме кестените, заливаме ги с бульона, прибавяме шунката, подправките и варим 40 минути.
Пресоваме супата и я поднасяме с изпържени хапки хляб.
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...
Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...
Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...
Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...