Продукти: (за 4-6 порции)
• 500 г риба
• 1 ч.ч. картофи на кубчета
• 1 ч.ч. зелен грах
• 1 ч.ч. моркови на кубчета
• 2 ч.ч. прясно мляко
• 8 ч.ч. вода
• 1 връзка корени за супа
• 1 глава лук
• 2-3 с.л. краве масло
• 2-3 с.л. брашно
• 1 дафинов лист
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме рибата, заливаме я с водата и я варим 30 мин заедно с нарязаните корени за супа, разлязания на две лук, дафиновия лист, 4 зърна черен пипер и сол на вкус. След това обескостяваме и заедно с бульона претриваме през цедка.
Запържваме леко брашното в разтопеното масло и го смесваме с пасирания бульон. Прибавяме граха, морковите и картофите, които предварително сме сварили в малко подсолена вода. Наливаме млякото, опитваме на сол и варим супата още 5-6 мин.
Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...
Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...