Продукти: (за 4 порции)
• 600 г телешко от бута
• 1 стрък джинджифил
• 1 щипка сухо “Чили” или стрита люта чушка
• 2 с.л. соев сос
• 4 с.л. сухо червено вино
• бялата част на 1 стрък праз
• 1 ч.л. царевично брашно
• 3-4 листенца кориандър
• 200 г гъби
• 3 с.л. олио
• 150 г сметана
• 1 с.л. сухо люто къри на прах
• 4 с.л. телешки бульон
• прясно смлян черен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на ивички и го мариноваме 1 час в смес от соевия сос, лютата чушка, виното, джинджифил и сол.
Задушаваме в олиото нарязаните на филийки гъби и ситно нарязания праз. Прибавяме месото, маринатата и сметаната, поръсваме с кърито, черния пипер и малко сол и задушаваме под капак още 5-6 мин.
Размиваме брашното с хладкия бульон на гладка каша. Изсипваме я върху месото и продължаваме готвенето още 5 мин. Накрая поръсваме с нарязания на ситно кориандър.
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...
Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...
Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...
Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...