Продукти:
• 1 кг пиперки
• 1 кг домати
• 150 мл олио
• 1 ч.л. червен пипер
• 1 връзка магданоз
• 1 стрък копър
• 1 стрък целина
• 2 листа от босилек
• сол
Начин на приготвяне:
Разрязваме пиперките първо по дължина, а след това напречно на ивици. Задушаваме ги в сгорещено олио на слаб огън под капак, докато омекнат. Поръсваме със сол и черен пипер и добавяме нарязаните на парчета домати.
Когато сместа заври отново, покриваме с капак и оставяме на слаб огън 20 минути. Преди да свалим от огъня, прибавяме наситнените зелении.
Насипваме готовото ястие горещо в буркани, които затваряме веднага и обръщаме с отвора надолу до пълно изстиване.
Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...
Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...
Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...