Продукти:
• 1 кг пиперки
• 1 кг домати
• 150 мл олио
• 1 ч.л. червен пипер
• 1 връзка магданоз
• 1 стрък копър
• 1 стрък целина
• 2 листа от босилек
• сол
Начин на приготвяне:
Разрязваме пиперките първо по дължина, а след това напречно на ивици. Задушаваме ги в сгорещено олио на слаб огън под капак, докато омекнат. Поръсваме със сол и черен пипер и добавяме нарязаните на парчета домати.
Когато сместа заври отново, покриваме с капак и оставяме на слаб огън 20 минути. Преди да свалим от огъня, прибавяме наситнените зелении.
Насипваме готовото ястие горещо в буркани, които затваряме веднага и обръщаме с отвора надолу до пълно изстиване.
Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...
Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...