Продукти:
• 1 кг пиперки
• 1 кг домати
• 150 мл олио
• 1 с.л. червен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Подбираме едри червени и зелени пиперки и ги нарязваме на парченца, които задушаваме в горещо олио на слаб огън до омекване. Поръсваме с червен пипер и сол и прибавяме нарязаните на парчета домати.
Когато сместа отново заври, захлупваме и варим на слаб огън 20 мин. Преди да свалим от огъня, добавяме наситнения магданоз. Изсипваме готовото ястие в буркани, които веднага затваряме и обръщаме с гърлото надолу до пълно изстиване.
Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...
Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...
Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...