Продукти:
• 1,5 кг червен лук
• 3 кг чушки /червени и зелени/
• 18 кг домати
• 1,5 кг зелен фасул
• 2 кг тиквички
• 2-3 китки магданоз
• 500 мл олио
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Изчистваме всички продукти, лука и магданоза наситняваме, а останалите продукти нарязваме на парченца и прекарваме през месомелачка.
В сгорещеното олио пържим най-напред лука, а после чушките, боба и тиквичките. Настъргваме доматите и ги прибавяме към останалите зеленчуци. Варим на умерен котлон, докато се посгъстят. Поръсваме със сол и черен пипер, прибавяме магданоза и разбъркваме.
Пълним изстиналата смес в буркани, затваряме и стерилизираме 30-40 мин.
Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...
Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...
Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...