Продукти:
• 4 кг добре узрели домати
• 2,5 кг зелени пиперки
• 1 кг лук
• 2 връзки магданоз
• 500 мл олио
• 2 с.л. сол
• 3 с.л. захар
Начин на приготвяне:
Измиваме пиперките, почистваме ги от дръжките и семето, и ги нарязваме на ивици. След това леко ги запържваме в олиото. Лука нарязваме на кръгчета и изпържваме до златисто. Магданоза наситняваме. Настъргваме доматите и ги слагаме да се варят. След като се сгъсти доматеният сос, добавяме солта, захарта и 400 мл олио. Бъркаме непрекъснато и прибавяме запържените пиперки, лука и магданоза. Загряваме сместа до кипене и гореща я насипваме в буркани, които затваряме и стерилизираме 40 минути.
Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...
Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...