Продукти:
• 12 кг патладжани
• 2 кг лук
• 5 кг домати
• 1,3 л олио
• 200 г обелен чесън
• 150 г сол
• магданоз
Начин на приготвяне:
Обелваме патладжаните и ги нарязваме надлъжно на филийки. Посоляваме и оставяме няколо часа да си пуснат горчивия сок. Изпържваме ги в сгорещено олио до златисто. Оставяме ги да се отцедят от мазнината и да изстинат. В същата мазнина пържим до златисто нарязания на тънки шайбички лук. Изваждаме го и го оставяме да изстине.
Прецеждаме мазнината, доливаме остатъка олио, повторно я загряваме и пържим в нея настърганите домати, докато намалят обема си наполовина и се сгъстят. Прибавяме лука, солим и пържим с бъркане още 15 мин. Наръсваме със ситно нарязания магданоз.
Във всеки буркан слагаме по няколко скилидки чесън, патладжани и доматен сос. Затваряме бурканите и стерилизираме 1 час.
Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...
Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...
Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...