Продукти:
• 12 кг патладжани
• 2 кг лук
• 5 кг домати
• 1,3 л олио
• 200 г обелен чесън
• 150 г сол
• магданоз
Начин на приготвяне:
Обелваме патладжаните и ги нарязваме надлъжно на филийки. Посоляваме и оставяме няколо часа да си пуснат горчивия сок. Изпържваме ги в сгорещено олио до златисто. Оставяме ги да се отцедят от мазнината и да изстинат. В същата мазнина пържим до златисто нарязания на тънки шайбички лук. Изваждаме го и го оставяме да изстине.
Прецеждаме мазнината, доливаме остатъка олио, повторно я загряваме и пържим в нея настърганите домати, докато намалят обема си наполовина и се сгъстят. Прибавяме лука, солим и пържим с бъркане още 15 мин. Наръсваме със ситно нарязания магданоз.
Във всеки буркан слагаме по няколко скилидки чесън, патладжани и доматен сос. Затваряме бурканите и стерилизираме 1 час.
Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...
Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...