Продукти:
• 5 кг домати
• 2 глави лук
• 4-5 листа от целина
• сол
Отделяме половината домати, като избираме по-меките. Настъргваме ги и ги задушаваме на умерен огън заедно със ситно нарязаните лук и целина.
Измиваме целите домати и ги попарваме във вряла вода. После ги обелваме и ги нареждаме плътно в буркани.
Претриваме през цедка задушените домати, загряваме соса на огъня, посоляваме и го разливаме в напълнените буркани. Затваряме херметически и стерилизираме 20 мин.
Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...
Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...