Продукти за 1 буркан:
• 2 патладжана
• 2 тиквички
• 8 зелени пиперки
• 4-5 червени домата
• 1 глава лук
• 1 глава чесън
• 10 зърна черен пипер
• 1 дафинов лист
• магданоз, сол
• олио за пържене
Нaчин на приготвяне:
Изпържваме тиквичките, нарязани на кръгчета, а след това обелените и отцедени от горчивия сок патладжани. Задушаваме поотделно лука, изпечените и нарязани пиперки, настърганите домати със счукания чесън, сол, магданоз, дафинов лист и черен пипер.
Редим в буркани ред патладжани, ред тиквички, ред пиперки, като помежду им слагаме по 1 с.л. доматен сос. Заливаме с останалия доматен сос. Стерилизираме 30 минути.
Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...
Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...