Продукти: (за 4-6 порции)
• 1,5 л костен бульон
• 300 г картофи
• 250 мл прясно мляко
• 1 яйце
• 50 г мая
• 30 г краве масло
• 3-4 с.л. галета
• индийско орехче
• магданоз
• сол
Начин на приготвяне:
Запържваме маята с маслото, докато започне да мирише и да се сгъстява. Отстраняваме от огъня прибавяме яйцето и галетата и посоляваме. Ако сместа е много гъста, разреждаме с малко мляко.
Омесваме средно твърдо тесто и правим от него малки топчета - кнедлички.
Сваряваме обелените картофи в подсолена вода, след което изливаме водата в отделен съд. Заливаме картофите с мляко, посоляваме ги и ги разбиваме на гладко пюре.
Заливаме с водата от картофите и бульона, добавяме настърганото орехче и ситно нарязания магданоз, опитваме на сол и възвираме.
Пускаме кнедличките във врящата супа и варим, докато омекнат.
Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...
Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...
Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...
Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...