Кулинарни рецепти » Селска пролетна чорба

 Селска пролетна чорба

Продукти: (за 6 порции)

• 500 г киселец
• 1-2 марули
• листата от 1-2 глави целина
• 2-3 листа от калофер
• 1 к.ч. олио
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 2-3 яйца
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме на дребно киселеца, марулята, калофера и целината и ги задушаваме в сгорещената мазнина.

Когато позавяхнат, наливаме 1,5 л топла вода, посоляваме на вкус и варим 45 мин на умерен огън.

Накрая застройваме с яйцата, които сме разбили с прясното мляко, и отдръпваме тенджерата от огъня.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Хайвер от тиквички

Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...

Нервозни кюфтенца

Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...

Пинджур

Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...

Стерилизирана парена туршия

Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...

Начало