Кулинарни рецепти » Мариновано червено цвекло

 Мариновано червено цвекло

Продукти: (за 1 буркан от 800 мл)

• червено цвекло
• 1 непълна к.ч. ябълков оцет
• 1 ч.л. сол
• 1 ч.л. захар

Начин на приготвяне:

Избираме червено цвекло, което да бъде от хубав сорт и при разрязване да има тъмночервен цвят. Варим го до омекване. Омекналото червено цвекло обелваме и режем с къдраво ножче на кубчета или пръчици.

Нареждаме плътно в буркани, на дъното на които сме сложили оцет, захар и сол. Заливаме с водата, в която е вряло цвеклото, затваряме плътно с капачки и стерилизираме 15 мин.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мариновани люти чушки

Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...

Домашен квас

Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...

Олио с печен чесън

Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...

Къдрава баница

Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...

Начало