Продукти:
• зеле
• патладжани
• пиперки
• моркови
• целина
• чесън
• магданоз
• люти чушлета
За маринатата: (на 1 л вода)
• 500 мл оцет
• 1 ч.ч. сол
• 1 ч.ч. олио
• дафинови листа
• черен пипер, бахар
Начин на приготвяне:
Отделяме големите здрави листа на зелето. Попарваме ги във вряща леко подсолена вода. Патладжаните обелваме, нарязваме на кубчета и посоляваме. Когато пуснат горчивата си вода, ги запържваме в силно сгорещено олио. Запържваме и целите пиперки. Морковите и целината нарязваме по дължината на сламчици.
Завиваме сарми от зелето, като във всеки лист слагаме 1 пиперка, няколко парчета патладжан, скилидки чесън, пръчици от целина и моркови, 1 люта чушка (също изпържена или изпечена), стръкче магданоз. Нареждаме сармите в буркани.
Разбъркваме продуктите за маринатата и кипваме всичко, докато се разтвори солта. С изстиналата марината заливаме сармите и запечатваме бурканите. Стерилизираме 1 час.
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...
Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...
Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...