Продукти:
• 4,5 кг краставички – корнишони
• 500 г лук
• 10 броя цветници от копър
• 1,6 л оцет
• 200 г сол
• 150 г захар
• 20 г синапено семе
• зърна черен пипер
• зърна бахар
Начин на приготвяне:
Измиваме корнишоните и ги накисваме в студена вода за 2 часа, за да възстановят свежестта си. Почистваме лука, измиваме го и нарязваме на кръгчета с дебелина 2-3 мм. Отделяме цветниците от стъблото на копъра и ги измиваме.
В подходящ съд наливаме 3 л вода и слагаме дръжките от копъра, солта и захарта. Варим сместа в продължение на 5 мин или докато се разтворят добре солта и захарта. Прибавяме оцета и разбъркваме.
Във всеки буркан поставяме по 2-3 кръгчета лук, 1 цветник от копър, 4-5 зърна черен пипер, 2-3 зърна бахар, 10-15 семена синап. Нареждаме краставичките плътно вертикално в бурканите на един или два реда. Допълваме бурканите с маринатата, затваряме ги и стерилизираме 6-10 минути.
Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...
Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....
Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...
Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...