Продукти:
• 5 кг червени чушки
• 2 кг моркови
• 1 глава целина
• 2 глави карфиол
• 6-7 скилидки чесън
• 1 ч.ч. сол
• 500 г захар
• 1-2 с.л. мед
• 300 мл олио
• 200 мл оцет
Начин на приготвяне:
Нарязваме на парченца изчистените и измити зеленчуци, а карфиола накъсваме на розички. Поръсваме със солта и захарта, добавяме меда и разбъркваме добре.
Оставяме зеленчуците да престоят 24 часа, след което отцеждаме сока им, добавяме към него оцета и олиото и кипваме на огъня.
Заливаме зеленчуците с горещата смес, изчакваме да изстинат и ги нареждаме в буркани. Разливаме маринатата по бурканите, затваряме херметически и стерилизираме 5 мин.
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...
Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...