Продукти:
• 1 кг гъби /масловки, печурки/
• 2 ч.ч. вода
• 2 ч.ч. бяло вино
• 1 с.л. сол
• 1 ч.л. черен пипер
• 1 връзка магданоз
• 3 с.л. печено слънчогледово семе
• 3 с.л. печено тиквено семе
Начин на приготвяне:
Нарязваме гъбите и ги бланшираме 5 мин във вряща подсолена вода, в която сме прибавили и малко лимонена киселина. Отцеждаме и ги нареждаме в буркани, като поръсваме с белените изпечени семена и черния пипер.
Поливаме със смес от водата и виното, в която сме разтворили солта. Затваряме и стерилизираме 1 час.
Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...
Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...
Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...