Кулинарни рецепти » Пълнени патладжани

 Пълнени патладжани

Продукти:

• 4 кг еднакви по големина патладжани
• 3 глави чесън
• 1 връзка магданоз
• 6-10 стръка целина
• 2 стръка копър
• сол

Начин на приготвяне:

Избираме малки патладжани, отрязваме дръжките им и ги сваряваме до омекване. Разцепваме ги по дължина на три места и ги оставяме да се отцедят.

Цепнатините запълваме със ситно нарязани зелении и чесън. Привързваме патладжаните със стръкче целина и ги нареждаме в буркани. Заливаме със смес от преварен оцет, разреден наполовина с подсолена вода.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кюфтета от черен дроб и картофи

Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...

Пастицио

Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....

Руло със сланина

Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...

Домашен квас

Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...

Начало