Кулинарни рецепти » Белени краставички със синап /хардал/

 Белени краставички със синап /хардал/

Продукти:

• 4 кг дебели краставички, но не корнишони
• 15-16 малки лукчета /арпаджик/
• 1,5 ч.ч.оцет
• 1,5 к.ч. захар
• 3 с.л. синап /хардал/
• 2-3 зърна бахар
• 10 зърна черен пипер
• 5-6 цвята от копър
• 1 дафинов лист

Начин на приготвяне:

Обелваме краставиците и ги нарязваме на половинки. Изчистваме семенната част и ги режем на четвъртинки или осминки, дълги 5-6 см. Поръсваме със сол. Покриваме съда за 1 нощ, а на следващия ден отливаме изцедилия се сок. Смесваме го с оцета, захарта, черния пипер, бахара, дафиновия лист и слагаме да ври 5-6 минути с 2-3 л вода.

Подсушаваме краставиците и ги подреждаме с лука, хряна и копъра в голям буркан. На места разпръскваме зрънцата хардал. Заливаме с гореща марината и завързваме отвора с хартия. Оставяме на хладно място. След 2-3 седмици краставиците са готови за консумация.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Байганети със сирене

Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...

Саздърма

Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...

Бургаски крем

Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...

Капама по бански

Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...

Начало