Кулинарни рецепти » Туршия от пълнени пиперки

 Туршия от пълнени пиперки

Продукти:

• 5 кг пиперки или камби
• 3,5 кг прясно зеле
• 1 кг моркови
• 600 г магданоз и целина (листа)
• 200 г сол
• 4 л вода

Начин на приготвяне:

С част от солта посоляваме отвън и отвътре пиперките, които предварително сме почистили от семето. Оставяме ги да престоят 2-3 часа.

Нарязваме зелето на ситно и смесваме с настърганите моркови. Прибавяме магданоза и целината, нарязани на ситно. Размесваме зеленчуците и ги посоляваме.

С тази смес пълниме пиперките. Нареждаме ги с отвора нагоре в буркани. Отгоре притискаме с лозова пръчка или клонче от дюля.

По традиционният начин приготваме марината от водата и останалата сол. Заливаме с охладената марината и затваряме бурканите с капачки.

Държим ги на топло място 1 седмица, за да започне да ферментира туршията. След това съхраняме на хладно и проветриво място.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мариновани люти чушки

Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...

Мариновани рибки

Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...

Желирана пъстърва

Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...

Сърца попска яхния

Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...

Начало