Продукти:
• 6 кг червено цвекло
• 130 г малки лукчета (арпаджик)
• 150 мл олио
• 1,250 л оцет
• 150 г сол
• 150 г захар
• 4 дафинови листа
• черен пипер, бахар
Начин на приготвяне:
Почистваме лукчетата от люспите. Сваряваме цвеклото, обелваме го и го нарязваме на филийки.
Нареждаме продуктите в буркани, като редуваме с цели лукчета, дафинов лист, зърна черен пипер и бахар. Заливаме с маринатата, доливаме с олио и затваряме.
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...
Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...
Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....