Кулинарни рецепти » Чушки в саламура

 Чушки в саламура

Продукти:

• 5 кг червена капия
• 500 г сол
• 5 л вода
• 500 г лозови листа

Начин на приготвяне:

Измиваме пиперките, подрязваме им дръжките и ги избождаме на няколко места около семенната част с игла. Редим в сухи и чисти буркани ред чушки, ред лозови листа.

Възвираме саламура от водата и солта и когато изстине, заливаме с нея чушките. След 2 дни я изливаме, прецеждаме я и отново заливаме чушките.

Повтаряме тази процедура 3-4 последователни дни. Съхраняваме на хладно туршията.

Автор: Станка Проданова

Представяме Ви:

Сладки с извара

Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...

Пиле по персийски

Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...

Кюфтета от черен дроб и картофи

Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...

Нещо като ябълков пай

Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...

Начало