Продукти:
• 5 кг червени камби
• 3 кг моркови
• 2 глави целина
• 3 глави чесън
• 1 ч.ч. сол
• 1 ч.ч. захар
• 1 ч.ч. оцет
• олио
Начин на приготвяне:
Счукваме чесъна, а останалите зеленчуци нарязваме на парченца и смиламе на машинка за месо. Объркваме ги хубаво със солта, захарта и чесъна, завръзваме ги в чиста тензухена кърпа и ги слагаме над дълбок съд 1 нощ да си пуснат сока. Към него прибавяме оцета и варим 10 мин.
Напълваме бурканчета със зеленчуковата смес, наливаме маринатата на 1 пръст под горната резка на буркана, допълваме с олио и затваряме херметически. Не стерилизираме.
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...
Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...
Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...