Продукти:
• по-дребни патладжанчета
• целина на глави
• стръкове целина с листата
• магданоз, чесън
• сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Отрязваме дъното на патладжаните и издълбаваме семенната им част. Накисваме ги за 6-8 часа в 5 % разтвор от вода и готварска сол. Отцеждаме патладжаните и ги бланшираме 3-4 мин във вряща и подсолена вода.
Нарязваме на ситно обелената глава целина, обеления чесън и магданоза и ги разбъркваме хубаво. Подправяме сместа на вкус със сол и черен пипер и пълним с нея патладжаните.
Завръзваме отворите с клончета целина, нареждаме ги в буркани и заливаме с 3 % разтвор от вода и готварска сол.
Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...
Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...