Кулинарни рецепти » Печени камби с аспирин

 Печени камби с аспирин

Продукти:

• 3 кг червени камби
• чесън, оцет
• олио, захар
• сол, аспирин

Начин на приготвяне:

Почистваме камбите от семенната част и ги нареждаме плътно в тава. Във всяка камба слагаме по 1 ч.л. оцет и олио, по 1 к.л. захар и сол, както и мънички парченца чесън. Печем в силна фурна, докато по камбите започнат да се появяват кафеникави петна.

Вадим камбите от фурната и още горещи ги редим много плътно в топли и сухи буркани. Във всеки буркан слагаме по 1 аспирин, заливаме със соса от печенето и затваряме херметически. Обръщаме ги да стоят с дъната нагоре. След 5-6 дни прибираме на хладно.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Миди с масло и чесън

Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...

Нервозни кюфтенца

Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...

Пържоли по сръбски

Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...

Свински хапки със сини сливи

Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...

Начало