Продукти:
• 15 кг здрава “Капия”
• 2-3 връзки магданоз
• 600 г чесън
За маринатата:
• 2 л оцет
• 500 г захар
• 500 г сол
• препържено олио
Начин на приготвяне:
Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги нареждаме в плитки тави. Смесваме продуктите за маринатата, заливаме с нея чушките и ги оставяме да киснат 24 часа, като ги обръщаме периодично.
Отцеждаме ги от маринатата и ги редим в бурканчета, ръсейки между редовете наситнен магданоз и нарязан на филийки чесън. Редим ги плътно до резбата на гърлото на буркана, заливаме с препържено олио, покриваме гърлата с целофан, отгоре с капачка и прибираме на тъмно и хладно място.
Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...
Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...
Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...