Продукти:
• 1,5 кг краставички
• 500 мл оцет
• 50 мл ракия
• 1 л вода
• около 400 г сол
• 2 връзки копър
• дюлеви листа
Начин на приготвяне:
Леко подрязаните краставички редим в 3 литров буркан, като между тях слагаме дюлеви листа и стръкчета копър. Кипваме водата, оцета и солта.
С горещата саламура заливаме краставичките. Изчакваме да изстине и сипваме ракията. Затваряме с капачка, разклащаме добре и прибираме на студено.
Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...
Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...
Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...
Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...