Продукти:
• 10 кг чушки
• 4 кг добре узрели домати
• 20 люти чушки
• 2-3 глави чесън
• 4 връзки магданоз
• 1 л олио
• сол на вкус
Начин на приготвяне:
Сгорещяваме олиото. Пържим почистените от семките, измити и леко подсолени отвътре чушки. Изваждаме ги в разлата тава и ги обелваме, щом поизстинат. Попарваме доматите, обелваме ги, нарязваме ги на ситно и ги варим на умерен котлон с малко захар и сол, докато се сгъстят.
В доматения сос прибавяме наситнените чесън, магданоз и люти чушлета. Подправяме със сол на вкус. Подреждаме чушките цели в буркани и ги заливаме с доматената смес. Стерилизираме 30 мин.
Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...
Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...
Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...
Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...