Продукти:
• 10 кг чушки
• 4 кг добре узрели домати
• 20 люти чушки
• 2-3 глави чесън
• 4 връзки магданоз
• 1 л олио
• сол на вкус
Начин на приготвяне:
Сгорещяваме олиото. Пържим почистените от семките, измити и леко подсолени отвътре чушки. Изваждаме ги в разлата тава и ги обелваме, щом поизстинат. Попарваме доматите, обелваме ги, нарязваме ги на ситно и ги варим на умерен котлон с малко захар и сол, докато се сгъстят.
В доматения сос прибавяме наситнените чесън, магданоз и люти чушлета. Подправяме със сол на вкус. Подреждаме чушките цели в буркани и ги заливаме с доматената смес. Стерилизираме 30 мин.
Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...
Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...
Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...