Продукти:
• 2 кг червени чушки
• 2 кг зелени чушки
• 5 кг домати
• 2 глави чесън
• 1 глава целина
• 1 връзка магданоз
• 1/2 л олио
• 1 ч.ч. захар
• сол на вкус
Начин на приготвяне:
Почистваме чушките, доматите, чесъна и целината и ги смиламе с машинката за месо, както са сурови.
Слагаме ги в дълбока тенджера с олиото и варим, докато водата им изври. Добавяме захарта и ситно нарязания магданоз, посоляваме и разбъркваме хубаво.
Насипваме лютеницата в бурканчета и стерилизираме 10 минути.
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...
Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...
Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...