Продукти:
• 7-8 кг меки домати
• 4-5 глави чесън
• 3 средно люти чушлета
• 1 връзка магданоз
• 2 стръка люта мента
• 1 стрък целина
• 1 стрък риган
• сол
Начин на приготвяне:
Попарваме доматите, обелваме ги и ги настъргваме. Варим ги, като непрекъснато бъркаме с дървена лъжица. Щом кашата започне да се сгъстява, прибавяме чесъна, наситнените зелении и сол на вкус. След 10 мин пасираме, докато получим гладка, но рядка смес.
Опърляме чушлетата, обелваме ги и ги пускаме в соса. След 10 мин отново пасираме. Разсипваме апетитката в бурканчета, затваряме и стерилизираме 5-10 мин.
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...
Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...
Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...
Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...