Кулинарни рецепти » Кьопоолу с горчица и патладжани

 Кьопоолу с горчица и патладжани

Продукти:

• 1,5 кг червени чушки
• 1,5 кг зелени чушки
• 10 патладжана
• 2 ч.ч. олио
• 1 непълна ч.ч. оцет
• 1 непълна ч.ч.захар
• 5 с.л. фина горчица
• 3 с.л. сусамов тахан
• 1 с.л. соев сос
• 1 с.л. червен пипер
• 3 скилидки чесън
• 2 семена от анасон
• 2 зърна синап
• 1 ч.л. подправки по избор
• 1 щипка индийско орехче
• 1 щипка канела
• 1 щипка смлян карамфил
• 1 щипка стрит кориандър
• сол

Начин на приготвяне:

Изпичаме патладжаните и чушките и ги смиламе. Прибавяме оцета, захарта и сол на вкус. Пържим до сгъстяване. Отделно препържваме леко олиото и го наливаме в сместа. Разбъркваме постоянно с дървена лопатка, докато получим гладка каша, която овкусяваме с останалите продукти и стрития чесън.

Дръпваме от огъня, прибавяме тахана, горчицата и соевия сос. Връщаме на огъня за 3-5 минути, като бъркаме постоянно. Накрая обработваме с пасатор. Готовото кьопоолу насипваме в буркани и стерилизираме 10 мин.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Стерилизирана парена туршия

Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...

Банички със стафиди

Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...

Дробчета по селски

Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...

Точен тиквеник

Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...

Начало