Кулинарни рецепти » Печена лютеница

 Печена лютеница

Продукти:

• 8 кг червени чушки
• 4 кг патладжани
• 2 кг моркови
• 1,5 кг доматено пюре
• 3-4 глави чесън
• 2 глави целина
• 2 връзки магданоз
• 3 ч.ч. олио
• 2 ч.ч. захар
• сол на вкус

Начин на приготвяне:

Опечените чушки и патладжани обелваме и смиламе на машинка за месо. Остъргваме морковите и ги сваряваме. Отцеждаме, обливаме ги със студена вода и ги прекарваме през месомелачка заедно с обелените скилидки чесън и обелената и нарязана на кубчета целина.

В голяма тава смесваме зеленчуците с доматеното пюре, посоляваме, подправяме със захар, наливаме олиото и печем, докато лютеницата остане на мазнина. Преди да извадим лютеницата от фурната наръсваме с магданоза.

Разсипваме я веднага в сухи и топли буркани, затваряме херметически и обръщаме с капачките надолу. Оставяме я така 1 нощ, без да стерилизираме. Съхраняваме на тъмно и студено.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Маслени сладки с орехи

Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...

Олио с печен чесън

Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...

Мезе за ракия

Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...

Селска чорба от агнешки чревца

Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...

Начало