Кулинарни рецепти » Люта лютеница

 Люта лютеница

Продукти:

• 5 кг червени чушки
• 500 г домати
• 10 люти чушлета
• 300 мл олио
• 200 г захар
• сол

Начин на приготвяне:

Изпичаме чушките, обелваме ги и ги прекарваме през месомелачка. Запържваме ги леко в част от олиото. Попарваме доматите, обелваме ги и ги прекарваме през машинка за почистване на семената. Прибавяме захарта, посоляваме и варим на умерен огън. Щом течността от доматите се поизпари, прибавяме изпържените чушки и останалото олио.

Варим, докато лютеницата остане на мазнина. Няколко минути преди свалянето от огъня слагаме смлените люти чушки. Разпределяме изстиналата лютеница в бурканчета, затваряме и стерилизираме 20 мин.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Солени пурички

Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...

Суфле от шунка и гъби

Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...

Саздърма

Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...

Лучник с пиле

Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...

Начало