Кулинарни рецепти » Лютеница с варен боб и марината

 Лютеница с варен боб и марината

Продукти:

• 7 кг домати
• 5 кг червени чушки
• 3 корнишони
• 2 кг сварен боб
• 3 кг моркови
• 2 връзки магданоз
• 1 стрък целина
• 1 стрък маточина
• 1 стрък лютива мента

За марината:

• 2 ч.ч. олио
• 2 ч.ч. захар
• 1 1/2 ч.ч. оцет
• 1 непълна ч.ч. сол
• 1 дафинов лист
• 10 зърна черен пипер

Начин на приготвяне:

Нарязваме морковите на кръгчета и ги варим, докато поомекнат. Нарязваме чушките на лентички, а доматите обелваме и дробим на малки парченца. Измиваме зелениите и ги наситняваме. Отцеждаме фасула.

Слагаме продуктите за маринатата на огъня. Когато заврят, пускаме нарязаните на колелца краставички да се варят около 10 минути. После ги вадим и оставяме в широк съд. Чушките също варим 10 мин и ги изваждаме. В останалата марината изсипваме нарязаните домати и ги варим, докато се сгъстят.

Смесваме всички продукти в голям съд. Прибавяме отцедения боб, нарязаните зелении, разбъркваме добре и оставяме сместа да престои 30 мин. После прекарваме лютеницата през месомелачка и я разсипваме в буркани. Затваряме и стерилизираме 10-15 мин.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Пиле по персийски

Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...

Кифли с локум

Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...

Тиквеник с ябълки

Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...

Солена торта с праз

Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...

Начало