Кулинарни рецепти » Добруджанска лютеница

 Добруджанска лютеница

Продукти:

• 2 кг червени домати
• 2 кг зелени чушки
• 1 кг зелени домати
• 500 г моркови
• 1-2 патладжана
• 1-2 тиквички
• 1 връзка магданоз
• 2 глави чесън
• 500 мл олио
• сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме морковите. Нарязваме доматите, чушките, тиквичките и патладжаните на парчета. Посоляваме ги и заливаме с олиото. Печем ги до омекване, като често разбъркваме.

Изчакваме сместа да изстине, прибавяме морковите и прекарваме всичко през месомелачка. Прибавяме наситнения чесън и скълцания магданоз, посоляваме на вкус и разбъркваме.

Разпределяме в буркани, затваряме и стерилизираме 15 мин.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Туршия 60 ЧУШКИ

Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...

Саздърма от свинско месо

Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...

Солени пурички

Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...

Торта с готово руло

Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...

Начало